Koalícia by sa mala dohodnúť na jednom mene, vyzýva Matovič

Premiér Igor Matovič (OĽANO) by chcel, aby sa koalícia dohodla na kandidátovi na špeciálneho prokurátora. Uviedol to v relácii Rádia Expres Braňo Závodský naživo.

04.02.2021 14:32
Igor Matovič Foto: ,
Igor Matovič
debata (74)

Vo štvrtok večer má prísť Matovič na poslanecký klub OĽANO a s poslancami prebrať túto tému. Po tom, ako sa stretnú aj ostatné kluby, sa majú v koalícii rozprávať o spoločnom mene. Skonštatoval, že všetci štyria kandidáti na špeciálneho prokurátora sú kvalitní.

„Keď sme koalícia, treba sa k voľbe postaviť zodpovedne a nenaťahovať čas. Poďme sa pokúsiť dohodnúť,“ odpovedal premiér na otázku, či bude v koalícii dohoda na jednom mene.

Kto bude zo štyroch mien favoritom OĽANO, necháva Matovič na klub. Poslanec za OĽANO Milan Vetrák už avizoval, že za šéfa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) preferuje Daniela Lipšica a Petra Kysela. Pre TASR uviedol, že sa bude snažiť o svojom názore presvedčiť aj kolegov na klube.

Podľa Matoviča sú kandidáti Vasiľ Špirko, Ján Šanta i Kysel mimoriadne odvážni ľudia s veľmi dobrou históriou a mimoriadne dobrý je aj Lipšic.

Parlament má voliť špeciálneho prokurátora v závere aktuálnej schôdze. V úvode tohto týždňa štyroch kandidátov vypočúval parlamentný ústavnoprávny výbor, ktorému šéfuje Vetrák.

74 debata chyba
Viac na túto tému: #OĽaNO #Igor Matovič #špeciálny prokurátor