Boris Kollár v Ide o pravdu: Poďme do Moskvy, a elektrárne si odkúpme späť

Hnutie OĽaNO, ktoré je najsilnejšie v koalícii, požaduje nové prerozdelenie peňazí z Plánu obnovy. Kľúčom by mal byť počet mandátov v parlamente. „Nebudem sa hádzať o zem, a budem s tým súhlasiť,“ oznámil v relácii Ide o pravdu Boris Kollár (Sme rodina). Ocenil, že od pondelka začne platiť COVID automat. „Ak sa to ale nezlepší, budem na návrh odborníkov súhlasiť s vypnutím ekonomiky,“dodal.

04.02.2021 20:25
debata (186)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Borisa Kollára v relácii Ide o pravdu.

Video

Vypočujte si podcastovú verziu relácie

Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Koalícia robí dobré kroky, ale zle komunikuje. Dôveru znižuje aj konflikt medzi premiérom Igorom Matovičom (OĽaNO) a ministrom Richardom Sulíkom (SaS). „Už nebudeme ticho, a ak to nepomôže, pritvrdíme,“ povedal v relácii Ide o pravdu predseda parlamentu a líder hnutia Sme rodina Boris Kollár.

Potvrdil, že koalícia chce zvoliť čo najskôr nového špeciálneho prokurátora, a súhlasí s predsedom vlády, že by to malo byť už pri prvom hlasovaní v parlamente. Kollár odmietol povedať, či má medzi kandidátmi favorita.

V relácii priznal, že je unavený z témy pandémie. „Nech to riešia odborníci, my sa sústreďme na to, ako rozbehneme ekonomiku „po COVIDE“.

O probléme Slovenských elektrární, ktoré sú kvôli pohľadávke voči ruskej banke Sberbank formálne v bankrote, sa podľa šéfa parlamentu diskutuje v koalícii. To, že sú elektrárne v bankrote, potvrdil aj minister hospodárstva Richard Sulík.

„Nie sme banánová republika, aby sme si vlastné elektrárne nekúpili naspäť,“ ponúkol riešenie Kollár.

Dlh vo výške 900 miliónov eur voči ruskej banke nevidí ako problém. V relácii Ide o pravdu šéf parlamentu vysvetľuje prečo podporuje ďalšie testovanie, ktoré vyplýva z COVID automatu. Podľa Borisa Kollára by sa deti mali vrátiť do škôl, a súhlasil by, aby opakovali ročník.

© Autorské práva vyhradené

186 debata chyba
Viac na túto tému: #Boris Kollár #Ide o pravdu