Lipšic je zvolený. Bol to politický obchod?

Petícia za vypísanie referenda o predčasných voľbách zblížila Roberta Fica (Smer) a Petra Pellegriniho (Hlas). Črtá sa budúca koalícia?

06.02.2021 06:00
debata (490)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Voľba nového šéfa špeciálnej prokuratúry sa udiala prekvapujúco rýchlo a „bezbolestne“. Bývalý politik a advokát Daniel Lipšic bol voľbou celej koalície.

„Čaká ho však zápas o získanie dôvery verejnosti,“ podčiarkol v podcaste Počúvajte pravdu Marián Repa. Pripustil, že politická minulosť bude pre nového špeciálneho prokurátora príťažou, ktorej sa musí dokázať čo najrýchlejšie zbaviť.

Repa nevylučuje, že voľba Lipšica bola súčasťou politickej dohody koalície už pri voľbe Maroša Žilinku na funkciu generálneho prokurátora. „My sme vám zvolili Žilinku, a vy nám zvolíte Lipšica,“ vysvetľuje komentátor denníka Pravda.

V podcaste si vypočujete jeho názor na spoločný postup strany Smer a Hlas pri zbere podpisov pod petíciu na vypísanie referenda o skrátení funkčného obdobia vlády Igora Matoviča (OľaNO). Skloňujeme aj tému okolo kauzy Jozefa Brhela či Petra Žigu (Hlas). Ako môžu ovplyvniť osud opozičných strán?

490 debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Počúvajte Pravdu