Kuciakovci menia advokáta, Lipšica strieda Kubina

Rodinu Kuciakovcov bude na súdoch zastupovať advokát Peter Kubina. V diskusnej relácií televízie Markíza Na telo plus to uviedol novozvolený špeciálny prokurátor Daniel Lipšic. Dodal, že prípady, v ktorých vystupoval ako advokát, budú pokračovať aj naďalej, no jeho miesto prevezmú iní advokáti.

08.02.2021 17:08
kuciak, lipšic Foto:
Jozef Kuciak a Daniel Lipšic počas hlavného pojednávania na Špecializovanom trestnom súde v kauze vraždy novinára Jána Kuciaka.
debata (21)

V prípade, že by sa počas svojej funkcie stretol s prípadmi, v ktorých sa v minulosti ako advokát angažoval, riešením sťažnosti by poveril svojho zástupcu. Tým bude zatiaľ Alexander Biro. Lipšic nevylúčil, že by na poste zástupcu špeciálneho prokurátora mohlo dôjsť k zmenám, dopredu však o tom hovoriť nechcel. Po nástupe do funkcie sa chce najprv oboznámiť s fungovaním prokuratúry a jednotlivými prokurátormi.

Funkciu špeciálneho prokurátora začne vykonávať po vymenovaní, ku ktorému by podľa jeho slov malo dôjsť v priebehu najbližších dvoch týždňov. Lipšic dodal, že funkciu zástupcu špeciálneho prokurátora by jeho bývalí protikandidáti Ján Šanta a Peter Kysel bezpochyby zvládli.

21 debata chyba
Viac na túto tému: #Daniel Lipšic #vražda novinára Jána Kuciaka