Exriaditeľa hmotných rezerv Jantoša prepustili na slobodu

Bývalého riaditeľa sekcie Správy štátnych hmotných rezerv (SŠHR) Jozefa Jantoša zadržaného v rámci minuloročnej akcie NAKA pod názvom Rezerva 2 prepustil Špecializovaný trestný súd (ŠTS) v Pezinku na slobodu.

09.02.2021 15:20
Jozef Jantoš SŠHR Foto: ,
Bývalý generálny riaditeľ sekcie Štátnych hmotných rezerv Jozef Jantoš. 22. marec 2020.
debata (29)

TASR to potvrdila hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková, upozornil na to portál noviny.sk.

Sudca pre prípravné konanie ŠTS pracovisko Banská Bystrica prepustil Jantoša 28. januára z väzby a nahradil väzbu obmedzeniami, a to dohľadom probačného a mediačného úradníka, zákazom vycestovať do zahraničia, zákazom styku so spoluobvinenými a povinnosťou nosiť monitorovací náramok a inými. „Rozhodnutie nie je právoplatné, prokurátor podal proti nemu sťažnosť, ktorá má odkladný účinok a o ktorej rozhodne Najvyšší súd (NS) SR,“ dodala hovorkyňa.

Jantoš je obvinený pre pokračovací obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku v jednočinnom súbehu s pokračovacím zločinom machinácií pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe. Záverom minulého roka ho NS SR na slobodu neprepustil. V rámci júlovej akcie Rezerva 2 vyšetrovateľ obvinil štyri fyzické a jednu právnickú osobu pre viacero skutkov.

O prepustenie z väzby sa pokúša aj expredseda SŠHR Kajetán Kičura. Výsluch a rozhodovanie o žiadosti by mal posudzovať sudca pre prípravné konanie ŠTS, pracovisko Banská Bystrica, vo štvrtok.

29 debata chyba
Viac na túto tému: #Správa štátnych hmotných rezerv #SŠHR