Pellegrini v Ide o pravdu: S Ficom som sa nestretol, je to lož

Výmena vlády neznamená návrat mafie. „Premiér musí byť človek konsenzu, inak je to trápenie,“ povedal v relácii Ide o pravdu nezaradený poslanec a predseda strany Hlas Peter Pellegrini. Verí, že petícia na vypísanie referenda o predčasných voľbách bude úspešná, 350 tisíc podpisov chcú zozbierať do mája.

09.02.2021 20:00
debata (122)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Petra Pellegriniho v relácii Ide o pravdu.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Vládu premiéra Igora Matoviča (OľaNO) vníma veľmi kriticky, prekáža mu amaterizmus a spory medzi koaličnými partnermi.

„Na ministroch nevidno za desať mesiacov žiadny pokrok, a nepomôže ani rekonštrukcia,“ zhodnotil vládny kabinet v relácii Ide o pravdu nezaradený poslanec a predseda strany Hlas Peter Pellegrini.

Jediným riešením je podľa neho výmena vlády po predčasných voľbách. Prostriedkom na ich dosiahnutie by malo byť referendum, ktoré podľa Pellegriniho nemá mať politický ale občiansky charakter.

Bývalý premiér pripúšťa, že referendum nemusí byť úspešné, a v takom prípade to bude rešpektovať. Strana Hlas podľa expremiéra bude spolupracovať pri zbere podpisov, zaplatila webovú stránku a chystá sa ponúknuť svoje regionálne štruktúry. „Na viac peniaze nemáme, keďže nemáme ani príjem zo štátneho rozpočtu,“ vysvetlil Pellegrini.

Odmietol komentovať kritiku, ktorú na jeho adresu v súvislosti s prípravou petičnej akcie vyslovil predseda Smeru Robert Fico. Rovnako nesúhlasí so zverejnenými informáciami, že sa s ním mal stretnúť.

„Stretnutie neodmietam, a ak bude, budem sa tam správať slušne,“ reagoval šéf Hlasu na otázku, či by osobne dokázal komunikovať so svojím bývalým straníckym šéfom.

Nová strana by chcela v apríli predstaviť politický program a zvoliť ďalších členov vedenia. Politický úspech Hlasu vidí Pellegrini v kombinácii skúsených politikov s novými. „Iba neskúsení nemôžu byť úspešní,“ čím narážal na súčasný Matovičov kabinet.

Expremiér sa vyjadril aj k obvineniu Petra Žigu a nedávnej policajne razii v jeho firme. Podpora pre Žigu od Pellegriniho bola jasná: „ako minister fungoval bez káuz, bol veľmi schopný, a verím, že hovorí pravdu.“

© Autorské práva vyhradené

122 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu