Krajčí: Výzva na odstúpenie ministra je snahou o zviditeľnenie sa

Zvládnutiu pandémie určite nepomôžu neuvážené personálne výmeny. Výzva na odstúpenie ministra zdravotníctva v čase pandémie je snahou na zviditeľnenie sa v aktuálnej téme. V stanovisku to uviedol šéf rezortu Marek Krajčí (OĽANO). TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR Zuzana Eliášová.

17.02.2021 13:04
krajčí Foto: ,
Ministerstva zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).
debata (59)

Eliášová pripomína, že ministerstvo je otvorené konštruktívnym pripomienkam a spolupráci. Minister podľa hovorkyne robí všetko pre to, aby sa podarilo ochrániť zdravie a životy ľudí. Šéf rezortu denne pracuje na tom, aby sa pandémiu na Slovensku podarilo zvládnuť.

„Dostupnosť liečby na Slovensku, nákup umelých pľúcnych ventilácií v dostatočnom časovom predstihu, manažovanie mobilných odberových miest na testovanie ľudí po celej krajine s cieľom zachytiť infekčných, koordinácia nemocníc a nastavovanie kapacít s prihliadnutím na ostatnú zdravotnú starostlivosť pre pacientov s inými diagnózami, ako aj ďalšie kroky v prospech pacienta sú na dennom poriadku vrátane vedenia dôležitých rokovaní Pandemickej komisie či nastavovania pravidiel pre krajinu s kolegami z vládneho kabinetu,“ vymenovala Eliášová.

Na odchod vyzvali Krajčího bývalí ministri zdravotníctva Tomáš Drucker z mimoparlamentnej strany Dobrá voľba, Andrea Kalavská a nezaradený poslanec národnej rady z mimoparlamentnej strany Hlas-SD Richard Raši.

59 debata chyba
Viac na túto tému: #demisia #koronavírus #Marek Krajčí