Šeliga: Ak nepríde reflexia, dôjde k ďalším odchodom z vládnej koalície

Ak nepríde reflexia vo vládnej koalícii, dôjde k ďalším odchodom z nej. Myslí si to podpredseda Za ľudí a Národnej rady (NR) SR Juraj Šeliga. Odchod poslanca NR SR Miroslava Kollára zo Za ľudí a z koalície vníma ako "memento a šancu na vnútornú reflexiu koalície na štýl vládnutia". Šeliga odmieta tvrdenie šéfky Za ľudí Veroniky Remišovej, že Kollár odchádza, pretože prehral súboj o predsedu strany. Tvrdí, že poslanec svoje dôvody pomenoval zrozumiteľne.

17.02.2021 17:18
debata (94)

Na situácii, v ktorej sa Slovensko ocitlo, má podľa Šeligu podiel aj manažovanie a rozhodovanie o pandémii. „V takejto ťažkej situácii, akú máme dnes, musí prísť rýchla reflexia a rýchla náprava. To, čo robíme správne, v tom pokračujme, ale to, čo sú naše slabiny, sa musí okamžite zmeniť,“ napísal na sociálnej sieti. „Buďme k sebe úprimní, prosím, ak chceme udržať funkčný štát, ale aj vládnu koalíciu a našu stranu – je čas na zmenu,“ doplnil.

Remišová reagovala na Kollárov odchod tvrdením, že k tomuto kroku smeroval, odkedy prehral v boji o predsedu strany. Jeho odchod ju mrzí. Kollár mal podľa Remišovej mandát od voličov Za ľudí, ktorých sklamal. Dodala, že byť nezaradeným poslancom je síce pohodlné, ale zbytočné.

Kollár, ktorý je zároveň primátorom Hlohovca, poukázal pri svojom odchode z koalície na zlú situáciu v súvislosti s pandémiou nového koronavírusu a vysoké počty úmrtí. Vyzval na vyvodenie politickej zodpovednosti a zmenu manažmentu pandémie. Bol podpredsedom Za ľudí, v auguste minulého roka kandidoval na šéfa strany. Po jeho odchode bude mať klub Za ľudí 11 poslancov, vládna koalícia bude mať po novom v parlamente 94 poslancov.

94 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Kollár #Juraj Šeliga