Fico vypovedal na policajnom prezídiu v kauze exministra Petra Žigu

Expremiér Robert Fico (Smer) dnes na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) vypovedal k obvineniu exministra Petra Žigu. Médiám to potvrdil advokát obvineného Sergej Romža. Zároveň uviedol, že sťažnosť, ktorú podali voči obvineniu Petra Žigu pre údajné podplácanie, bola orgánmi činnými v trestnom konaní zamietnutá.

18.02.2021 11:06 , aktualizované: 14:26
debata (566)

VIDEO: Robert Fico bol na NAKA.

Video

„Ja si myslím, že vypovedal spontánne, vypovedal k veci a myslím, že viaceré veci objasnil,“ povedal Romža na margo predsedu strany Smer. V predmetnej veci podľa neho dnes mali vypočuť spolu štyroch svedkov.

Romža doplnil, že Peter Žiga kategoricky popiera spáchanie skutkov tak, ako sú uvedené v obvinení a ako uvádza svedkyňa Monika Jankovská. „Každopádne tu absentuje motív zo strany môjho klienta, prečo by mal spáchať skutok tak, ako mu je kladené za vinu,“ povedal obhajca. Doplnil, že vo veci bola už vypočutá aj sudkyňa, ktorej údajne Žiga ponúkal úplatok. „Ja si myslím, že bola vo svojej výpovedi konzistentná,“ do­dal.

Polícia ešte 17. decembra 2020 potvrdila, že exministra hospodárstva, životného prostredia a v súčasnosti nezaradeného poslanca Národnej rady SR a člena strany Hlas – Sociálna demokracia (Hlas-SD) Petra Ž. obvinili pre podplácanie. Prípad má súvisieť s údajným úplatkom 100-tisíc eur pre sudkyňu, ktorá rozhodovala spor o vodnú elektráreň Gabčíkovo. Sudkyňa podľa výpovede obvinenej bývalej štátnej tajomníčky Moniky Jankovskej úplatok neprijala. Obvinený poslanec je stíhaný na slobode.

566 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Peter Žiga