Ľudovít Makó vypovedal v kauze Judáš

Bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó dnes na Národnej kriminálnej agentúre (NAKA) vypovedal v rámci kauzy Judáš. Ako pre médiá uviedol advokát obvineného policajta Ladislava V. Adrián Kucek, jeho výpoveď vyvoláva otázky a pochybnosti v danej veci.

18.02.2021 16:50
debata (89)

„Je potrebné pripomenúť, že sa jedná o svedka, ktorý sa dopúšťal závažnej trestnej činnosti a v súčasnosti požíva značné výhody poskytnuté orgánmi činnými v trestnom konaní,” skonštatoval obhajca.

Národná kriminálna agentúra (NAKA) obvinila v decembri 2020 v rámci akcie Judáš pôvodne osem osôb. Trestná činnosť sa týka najmä korupcie. Jedna osoba bola obvinená aj z ohrozovania dôvernej a vyhradenej skutočnosti, vydierania a jedna osoba aj zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. Išlo o osoby, ktoré v minulosti pôsobili vo vysokých funkciách Policajného zboru SR, Slovenskej informačnej služby (SIS) a Kriminálneho úradu finančnej správy. Podľa vyšetrovateľa sa trestnej činnosti mali dopúšťať dlhodobo a minimálne v ôsmich skutkoch. Obvinený bývalý policajný prezident Milan Lučanský koncom decembra 2020 zomrel po pokuse o samovraždu v Prešovskej väznici.

Ľudovít Makó bol na jeseň minulého roku obvinený v rámci akcie Božie mlyny. Keďže začal spolupracovať s orgánmi činnými v trestnom konaní, bol neskôr z väzby prepustený.

89 debata chyba
Viac na túto tému: #NAKA #Ľudovít Makó #akcia Judáš