Matovič ešte neznárodil Počiatkovu vilu, vraj na to v OĽaNO nezabúdajú

Vládnej koalícii sa stále nepodarilo zoštátniť vilu exministra financií za Smer - sociálnu demokraciu (Smer-SD) Jána Počiatka vo francúzskom Cannes.

20.02.2021 10:00
debata (387)

Pred minuloročnými parlamentnými voľbami to sľubovali priamo na Francúzskej riviére členovia hnutia Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO). Ako pre agentúru SITA uviedol Peter Dojčan z mediálneho tímu OĽaNO, na problém pochybne nadobudnutého majetku rôznych verejných funkcionárov v hnutí nezabúdajú.

„Nedávno bol prijatý zákon o zaisťovaní majetku, vďaka ktorému už prokuratúra siahla na majetky obvinených podozrivých z káuz Božie mlyny, Očistec či Babylon. Taktiež pripravujeme efektívny zákon o preukazovaní pôvodu majetku, ktorý ďalej posilní právny rámec v boji proti korupcii," ozrejmil Dojčan.

Ide podľa jeho slov o jasný dôkaz toho, že vláda Igora Matoviča (OĽaNO) „to myslí vážne a trvá na tom, aby usvedčení zlodeji nielen končili v base, ale ich zhabaný majetok aj skončil v rukách štátu".

VIDEO: Igor Matovič pred Počiatkovou vilou v Cannes. (20. 1. 2020)

Video

Počiatek odišiel z politiky po parlamentných voľbách v roku 2016. V roku 2019 sa na verejnosť dostalo video, na ktorom sa exminister rozpráva s vtedajším generálnym prokurátorom Dobroslavom T. o kauze Lemikon, pri ktorej rozhodnutím Počiatka prišlo Slovensko podľa súdu o milióny eur. Počiatek priznal, že ho v tejto súvislosti vypočula aj polícia.

387 debata chyba
Viac na túto tému: #Ján Počiatek #Igor Matovič