Kičura zostáva vo väzbe

Bývalý šéf Správy štátnych hmotných rezerv Kajetán Kičura zostáva vo väzbe. Rozhodol o tom senát 3T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí.

25.02.2021 13:08
kajetan kicura Foto:
Kajetán Kičura na archívnej snímke.
debata (39)

Senát Najvyššieho súdu zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu z 11. februára, ktorý pustil Kičuru na slobodu. „Sám vo veci rozhodol tak, že žiadosť obvineného Kajetána K. o prepustenie na slobodu zamietol,“ spresnila hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová.

Súd nenahradil väzbu ani dohľadom probačného a mediačného úradníka. Važanová dodala, že senát vyhovel návrhu prokurátora na zmenu kolúznej väzby a rozšíril ju aj na skutky, pre ktoré bolo Kajetánovi Kičurovi vznesené obvinenie vlani v júli a auguste.

Bývalý šéf Správy štátnych hmotných rezerv je vo väzbe od minulého apríla.

Polícia v rámci vyšetrovania prípadu s krycím názvom „Rezervy“ vzniesla ešte 21. apríla voči bývalému šéfovi hmotných rezerv obvinenia za obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku a za obzvlášť závažný zločin legalizácie príjmu z trestnej činnosti.

Na úplatkoch mal Kičura zarobiť vyše 200-tisíc eur. Minulé leto polícia rozšírila obvinenie aj o porušovanie povinností pri správe cudzieho majetku, machinácie pri verejnom obstarávaní a verejnej dražbe, legalizáciu príjmu z trestnej činnosti a podplácanie.

© Autorské práva vyhradené

39 debata chyba
Viac na túto tému: #Kajetán Kičura