Expredseda bratislavského Okresného súdu Lindtner ostáva vo väzbe

Bývalý predseda Okresného súdu Bratislava III David Lindtner bude naďalej väzobne stíhaný. Rozhodol o tom vo štvrtok na svojom neverejnom zasadnutí Najvyšší súd. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

25.02.2021 14:06 , aktualizované: 15:20
debata (1)

„Senát 4T NS SR na dnešnom neverejnom zasadnutí zamietol sťažnosť obvineného Davida L., podanú proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) zo 4. februára, ktorým bola žiadosť obvineného o prepustenie z väzby na slobodu zamietnutá. Senát NS SR dospel k záveru, že dôvody väzby, tak ako boli konštatované v ostatnom uznesení Najvyššieho súdu z 12. novembra, zostávajú nezmenené,“ objasnila hovorkyňa.

Davida Lindtnera, podnikateľa Zoroslava Kollára a bývalú podpredsedníčku NS SR Jarmilu Urbancovú zadržala Národná kriminálna agentúra (NAKA) minulý rok 28. októbra v rámci akcie Víchrica. Následne Ústavný súd SR 29. októbra 2020 dal súhlas na vzatie do väzby pre Urbancovú a Lindtnera. Všetci traja sú obvinení zo zločinu prijímania úplatku, prípadne zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu. O ich väzbe postupne rozhodoval ŠTS a NS SR.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #David Lindtner