Falošní kukláči prepadli byt v Trnave, hrozí im 12 rokov väzenia

Polícia v Trnave sa zaoberá prípadom prepadu v jednom z miestnych bytov, pri ktorom sa pätica mužov snažila získať finančnú, resp. inú hotovosť. Prepad mal pritom vyzerať ako policajný zásah.

01.03.2021 15:04
debata (16)

O prípade informuje polícia na sociálnej sieti. Ako uviedla, jeden z podozrivých najskôr navštívil poškodeného. Ďalší traja čakali vonku pred dverami. Pri odchode z bytu im umožnil, aby, s kuklami na hlavách, vnikli dnu. Ostatní dvaja ich čakali pred bytom pri aute.

V byte traja „kukláči“ pod hrozbou zbrane donútili muža a jeho priateľku ľahnúť si na zem. Prehľadali byt a našli kovovú skrinku, ktorú vytrhli zo steny a zobrali so sebou. Pri odchode ešte znehybnili muža putami a nastriekali do očí neznámy sprej. V kovovej skrinke si odniesli peniaze v rôznych menách a zlaté šperky. Škody boli odhadnuté na viac ako 10-tisíc eur. Pri lúpežnom prepade sa nikto nezranil, ani maloleté dieťa, ktoré bolo svedkom celej udalosti, uvádza polícia.

Traja z nich už skončili vo väzbe, jedného policajti zadržali a po jednom zo spolupáchateľov, 24 ročnom Tomášovi Jánovi Kučerovi, vyhlásili celoštátne pátranie. Za zločin lúpeže im všetkým hrozí 12 rokov za mrežami.

Vyšetrovateľ všetkých mužov obvinil zo zločinov lúpeže, obmedzovania osobnej slobody a prečinu porušovania domovej slobody, formou spolupáchateľstva. Troch z nich, 37-ročného Petra, 26-ročného Michala a 36-ročného Jozefa stíha vyšetrovateľ na základe rozhodnutia súdu väzobne. Na 31-ročného Petra policajti spracujú podnet na návrh na väzbu. Polícia nespresnila, kedy k incidentu došlo.

© Autorské práva vyhradené

16 debata chyba
Viac na túto tému: #kukláči #prepad