Valášek pre Sputnik V vystupuje z vládnej koalície

Poslanec strany Za ľudí Tomáš Valášek vystupuje z vládnej koalície a vzdáva sa postu predsedu Výboru Národnej rady SR pre európske záležitosti. Ako dôvod uviedol nákup "neoverených" vakcín Sputnik. Informoval o tom v profile na sociálnej sieti.

01.03.2021 18:45
Tomáš Valášek Foto: ,
Tomáš Valášek (Za ľudí).
debata (274)

nákupe vakcíny dnes informoval premiér Igor Matovič a minister zdravotníctva Marek Krajčí (obaja OĽaNO).

„Tajné vojenské lety. Neoverené ruské vakcíny. Záhadný sprostredkovateľ blízky Vladimírovi Putinovi. Sem sa dopracoval predseda vlády Slovenskej republiky rok po voľbách,“ napísal v statuse.

Na Slovensko priviezli prvú dodávku vakcíny...
Na Slovensko priviezli prvú dodávku vakcíny...
+6Na Slovensko priviezli prvú dodávku vakcíny...

Podľa Valáška mal minister zdravotníctva Krajčí odstúpiť. „Ľudia umierajú a strácajú dôveru, že vláda vie, čo robí, a že ich vie vyviesť z tejto krízy. Preto som otvorene povedal, že minister zdravotníctva by mal odísť a jeho miesto by mal prebrať profesionál. Lebo pre normálnu vládu by malo byť neprijateľné, že rok od začiatku pandémie minister nemá poriadne rozchodené tak základné veci ako trasovanie nakazených.“

Namiesto vyvodenia zodpovednosti a nápravy sa premiér podľa Valáška uprel na zháňanie neoverenej ruskej vakcíny. „Krok, ktorý popri riziku podkopania dôvery občanov v proces očkovania predstavuje ešte aj pľuvanec našim európskym partnerom.“

Valášek dodal, že odchádza z koalície s tým, že ide „všetkými svojimi silami pomáhať budovať zodpovednú, odbornú a európsku alternatívu tejto vláde, ktorá zabudla na hodnoty, pre ktoré ju ľudia zvolili."

274 debata chyba
Viac na túto tému: #Tomáš Valášek #Za ľudí #Sputnik V