Smer: Nátlakom sme prispeli k nákupu Sputniku. Raši hovorí o núdzovom riešení

Opozičná strana Smer-SD dodávku ruskej vakcíny Sputnik V na Slovensko privítala. Pri ochrane zdravia a životov nemožno hrať akékoľvek geopolitické hry. Uviedol hovorca strany Ján Mažgút.

01.03.2021 18:46
Košice premiér vakcína Sputnik Foto: ,
Prvá dodávka ruskej vakcíny Sputnik V, ktorá dorazila v pondelok na košické letisko.
debata (24)

„Je správne, že tí ľudia, ktorí sa chcú dať dobrovoľne zaočkovať, budú mať možnosť výberu vakcíny. Smer-SD je presvedčený, že opakovaným nátlakom prispel k dnešnej dodávke Sputnika V a ďakuje ruskej strane za pružnosť,“ spresnil Mažgút. Pripomenul, že strana od začiatku podporovala nákup vakcíny.

Člen mimoparlamentnej strany Hlas-SD Richard Raši uviedol, že Sputnik V je v aktuálnej situácii núdzovým riešením. Dôležité na jej využitie je zachovanie dobrovoľnosti očkovania.

„V situácii, keď Európska únia nebola schopná zabezpečiť dostatok certifikovaných vakcín pre jednotlivé členské štáty a nechala to na pleciach jednotlivých národov, musíme aj my siahnuť po takýchto núdzových riešeniach, samozrejme pri zabezpečení absolútnej dobrovoľnosti všetkých, ktorí sa dajú touto vakcínou zaočkovať,“ skonštatoval Raši.

Slovensko nakúpi dva milióny kusov Sputnika V. Premiér Igor Matovič (OĽANO) o tom informoval v pondelok z košického letiska, kde priviezli prvú dodávku. Minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽANO) potvrdil, že očkovanie vakcínou bude dobrovoľné a bez obmedzenia veku. Začať by sa mohlo najskôr o dva týždne.

Na Slovensko priviezli prvú dodávku vakcíny...
Na Slovensko priviezli prvú dodávku vakcíny...
+6Na Slovensko priviezli prvú dodávku vakcíny...
24 debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #Sputnik V