Bugár v Ide o pravdu: Smrť alebo Matovič? Zvolil by som si radšej smrť

V koaličnej kríze sa hrá o čas. „SaS a Za ľudí musia rýchlo povedať čo chcú a ako to chcú,“ povedal v relácii Ide o pravdu bývalý politik Béla Bugár (Most-Híd). Podľa neho nie je dôvod na predčasné voľby, ale Slovensku by pomohla výmena premiéra Igora Matoviča (OĽaNO).

04.03.2021 16:15
debata (129)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Bélu Bugára v relácii Ide o pravdu.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Koaličná kríza sa nezačala nákupom ruskej vakcíny Sputnik V. „Vrelo to dlhšie, pretože premiér nezvláda nielen pandémiu, ale aj koalíciu,“ uviedol v relácii Ide o pravdu dlhoročný politik Béla Bugár (Most-Híd).

Na otázku, či by teoreticky prijal účasť vo vláde Igora Matoviča (OĽaNO) reagoval jednoznačne: „S ním sa nedá. Neznášam, keď niekto obviňuje bez dôkazov a ubližuje, nestrpel by som to.“

Podľa Bugára kríza v koalícii sa neskončí predčasnými voľbami, ale rekonštrukciou vlády. „Minimum by bola výmena ministra zdravotníctva Mareka Krajčího (OĽaNO), ale to nestačí. Potrebná je výmena premiéra,“ zdôraznil bývalý politik.

Rovnaký cieľ podľa neho sledujú strany SaS a Za ľudí, hoci to tak ešte nepovedali. Bugár ich varoval, že musia konať veľmi rýchlo a jasne formulovať svoj cieľ.

„Ak Veronika Remišová (Za ľudí) a Richard Sulík (SaS) veria, že to Slovensku pomôže, musia vydržať nátlak aj obviňovanie, ktoré prídu,“ odkázal. V relácii vyzdvihol nové spojenectvo medzi Remišovou a Sulíkom, ktoré podľa Bugára malo prísť skôr a mohlo zamedziť mnohým konfliktom v koalícií.

„Sulík mal byť iniciatívnejší, ale on to nechcel. Naopak, mal snahu najskôr „rozobrať“ stranu Remišovej, lebo lanáril niektorých poslancov strany Za ľudí k sebe,“ argumentoval Béla Bugár.

V relácii reagoval aj na otázku, či má podľa neho hnutie OĽaNO ľudí, ktorí by vymenili Matoviča. Pozrite si čo vyčíta niektorým ministrom, a ako vníma otázku predčasných volieb. Béla Bugár v závere rozhovoru súhlasil aj s témou pandémie a očkovania na ochorenie COVID-19. Porozprával o tom, ako sám zvládol ochorenie nedávno on sám.

© Autorské práva vyhradené

129 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu