Gašpar, Hraško a Krajmer majú na krku ďalšie obvinenie

V kauze trenčianskeho baru Fatima boli obvinené ďalšie tri osoby. Konkrétne policajný exprezident Tibor Gašpar, bývalý riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) Peter Hraško a exriaditeľ Národnej protikorupčnej jednotky Robert Krajmer.

05.03.2021 16:44
fatima Foto:
Reštaurácia Fatima v Trenčína, ktorej súčasťou bol bývalý bar Fatima.
debata (68)

Potvrdila hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová. Upozornil na to spravodajský portál Aktuality.sk. Spomínaná trojica momentálne sedí vo vyšetrovaecj väzbe po akcii NAKA pod názvom Očistec a obvinení sa týkajú zločinov založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, korupcie a zneužívanie právomoci verejného činiteľa. Gašpar, Hračko aj Krajmer mali byť súčasťou skupiny, ktorá fungovala v policajnom zbore v prospech obvineného podnikateľa Norberta Bödöra.

Hovorkyňa spresnila, že dva nové skutky, pre ktoré bolo 1. marca vznesené obvinenie, súvisia s vydieraním. „V posudzovanom prípade budú opätovne vypočúvaní obvinení a niektorí svedkovia, budú vypočúvaní aj noví (ďalší) svedkovia, a preto nemožno v žiadnom prípade konštatovať, že už boli vypočutí všetci svedkovia,“ dodala. Vyhlásila, že obvinenie bolo rozšírené pre ďalší skutok aj trom osobám, ktoré sú už v tejto veci trestne stíhané.

Pre zločin vydierania stíhajú v tejto kauze aj bývalú štátnu tajomníčku rezortu spravodlivosti Moniku Jankovskú. Tá bola po štvrtkovom prepustení z väzby opätovne zadržaná. Jej obhajca Peter Erdös uviedol, že zadržanie súviselo s kauzou Fatima. Tökölyová potvrdila, že do piatkového popoludnia ÚŠP neevidoval podnet vyšetrovateľa na podanie návrhu na vzatie Jankovskej do väzby.

Okrem kauzy Fatima pribudli Monike J. v minulosti aj obvinenia po akciách Búrka a Víchrica.

68 debata chyba
Viac na túto tému: #Tibor Gašpar #Peter Hraško #Róbert Krajmer #kauza Fatima