Naháňačka v Košiciach, auto nezastavili ani výstrely

V piatok krátko po 22. hodine 53-ročný vodič vozidla Fiat 500 vošiel na čerpaciu stanicu v košickej mestskej časti Sever. Nemal rúško, zdalo sa, že je opitý alebo pod vplyvom inej návykovej látky, a zvláštne gestikuloval.

06.03.2021 20:32
fiat auto naháňačka košice Foto: ,
Fiat po naháňačke v Košiciach.
debata (7)

Potom vyšiel von z predajne, autom zablokoval iné vozidlo na pumpe a na jeho vodiča začal kričať.

Čudnú situáciu si všimli aj okolo prechádzajúci policajti. „Zbadali zvláštne postavené vozidlo medzi čerpacími stojanmi. Vodiča vyzvali, aby predložil doklad totožnosti, avšak ten ani na opakované výzvy policajtov nereagoval a arogantne s nimi komunikoval. Potom sa s vozidlom prudko pohol vpred, pričom narazil do policajta, vošiel do protismeru a veľkou rýchlosťou unikal smerom na Watsonovu ulicu v Košiciach,“ povedala hovorkyňa krajského policajného riaditeľstva Lenka Ivanová.

Policajti unikajúce auto prenasledovali. „Jedna zo zasahujúcich hliadok zablokovala časť cesty na Watsonovej ulici, no vodič ani na ich znamenia nereagoval a svoju jazdu smeroval priamo na policajtov. Tí z cesty v poslednej chvíli uskočili, aby nedošlo k zraneniam, a keďže dôvodne hrozilo, že vodič svojou bezohľadnou arogantnou jazdou môže spôsobiť vážnu dopravnú nehodu, jeden z policajtov použil služobnú zbraň, a dvoma výstrelmi prestrelil unikajúcemu vozidlu pneumatiku,“ opisuje udalosti hovorkyňa a dodáva, že vodič aj napriek tomu ďalej s vozidlom pokračoval v jazde, kým ho na Festivalovom námestí v Košiciach nezablokovali ďalšie hliadky. „Až po opakovaných výzvach policajtov muž vystúpil z vozidla, kládol však aktívny odpor, kopal do zasahujúcich policajtov a snažil sa im vytrhnúť, preto ho policajti použitím donucovacích prostriedkov spacifikovali.“

Muža policajti eskortovali na policajné oddelenie. Dali mu fúkať, ale výsledok bol negatívny. Policajtom sa nepozdávalo jeho správanie, čudná komunikácia až nepríčetnosť, preto zavolali lekára. Vodič je aktuálne hospitalizovaný v jednej z košických nemocníc.

Policajt, do ktorého s vozidlom narazil, utrpel podľa predbežnej lekárskej správy zranenia s časom liečenia viac ako 14 dní. Okresný vyšetrovateľ už začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin útoku na verejného činiteľa.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #polícia SR