Ministerstvo zdravotníctva na budúci týždeň zverejní termíny na očkovanie

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR otvára očkovacie kapacity priebežne podľa doručených dodávok vakcín od výrobcov a dostupných kapacít očkovacích centier. Nové termíny na očkovanie sa budú postupne zverejňovať na budúci týždeň od pondelka do štvrtka. Informovala o tom hovorkyňa rezortu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

07.03.2021 21:35
debata (23)

V pondelok a utorok vo večerných hodinách bude postupne pribúdať 29 700 nových termínov na očkovanie vakcínou od spoločnosti Pfizer pre ľudí starších ako 70 rokov. V stredu alebo štvrtok vo večerných hodinách bude postupne pribúdať minimálne 30-tisíc nových termínov na očkovanie vakcínou od spoločnosti AstraZeneca pre ľudí vo veku 60 až 70 rokov. „Očkovacie termíny sa otvárajú tak, aby každá jedna dostupná dávka vakcíny nebola uložená v sklade, ale aby bola v čo najkratšom čase podaná ľuďom,“ vysvetlila Eliášová.

Rovnako ako v minulosti sa naďalej nové otvorené termíny zverejňujú na stránke korona.gov.sk. Od budúceho týždňa bude platiť aktualizovaná očkovacia stratégia a na jej základe sa otvorili vakcinačné termíny pre osoby nad 60 rokov. Z toho dôvodu bol upravený aj registračný formulár, ktorý umožnil prihlásiť sa len osobám starším ako 60, respektíve 70 rokov. „Podľa plánovaných dodávok vakcín by ich malo v najbližších týždňoch prichádzať čoraz viac, môžeme preto očakávať čoraz vyšší počet nových termínov na registráciu,“ dodala Eliášová.

23 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #koronavírus #Covid-19