Odborníci ponúkajú Krajčímu pomoc so systémom na očkovanie

Po nedávnom ohlásení očkovania pre nové vekové skupiny sa opätovne ukázalo, že registrácia na očkovanie cez aktuálny formulár na korona.gov.sk nie je zvládnutá. Občianske združenie Slovensko.Digital preto ponúka ministerstvu zdravotníctva a Národnému centru zdravotníckych informácií (NCZI) pomoc pri návrhu, implementácii a testovaní nového systému registrácie na očkovanie.

08.03.2021 13:26
debata (14)

Pre nezvládnutú registráciu na očkovanie cez aktuálny formulár na korona.gov.sk ponúka združenie Slovensko.Digital pomoc pri návrhu, implementácii a testovaní nového systému ministerstvu zdravotníctva a Národnému centru zdravotníckych informácií. BRATISLAVA 8. marca (SITA) – Jeho vznik ohlásil rezort zdravotníctva. Združenie považuje za dôležité, aby nové riešenie vzniklo v NCZI alebo v spolupráci s NCZI, aby sa predišlo problémom do budúcna pri potrebných zmenách a prevádzke riešenia.

Podľa Slovensko-Digital má koordinovať a riadiť informatizáciu na Slovensku rezort investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI). Na základe tohto zákonného práva by malo MIRRI aktívne riadiť a koordinovať aj návrh a implementáciu elektronických služieb NCZI, respektíve ministerstva zdravotníctva. Do procesov by mali byť aktívne zapojené už existujúce útvary MIRRI, a to oddelenie behaviorálnych inovácií (BRISK) a štátna spoločnosť Slovensko IT v rovine implementácie a technického testovania navrhnutých procesov a služieb.

Aby sa predišlo chybám, je z pohľadu združenia potrebné zo strany rezortu zdravotníctva otvoriť proces prípravy nového procesu registrácie na očkovanie odbornej verejnosti a dobrovoľníkom. Zo strany MIRRI by bolo treba zapojiť existujúce kapacity v rámci štátu a realizovať aj testovanie na cieľovej skupine používateľov ešte pred spustením do prevádzky. Proces treba postaviť na jednorázovej registrácii, kde sa človek zaregistruje, vyplní preferované miesta očkovania, prípadne aj typ vakcíny, a následne dostane správu s termínom, keď bude na rade.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #ministerstvo zdravotníctva #očkovanie #Národné centrum zdravotníckych informácií