Imrecze zostáva vo väzbe, rovnako aj ďalšia trojica z akcie Mýtnik

Exšéf finančnej správy František Imrecze a podnikateľ Peter Brhel budú naďalej väzobne stíhaní, rovnako ako aj ďalší dvaja obvinení a zadržaní v kauze Mýtnik. Rozhodol o tom Najvyšší súd (NS) SR. Informovala hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

09.03.2021 14:35
František Imrecze Foto:
František Imrecze ešte ako prezident finančnej správy v septembri 2018.
debata (10)

„Senát 5T NS SR na neverejnom zasadnutí v pondelok (8. 3.) zamietol ako nedôvodné sťažnosti obvinených F.I., P.B., M.G., J.R. Sťažnosti obvinení podali proti uzneseniu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku z 1. februára, ktorým boli vzatí do väzby,“ uviedla hovorkyňa.

Okrem Brhela a Imreczeho zobral ŠTS vo februári do väzby aj Janu Rovčaninovú a bývalého šéfa IT sekcie finančnej správy Milana Gregu. Imrecze, Grega a Rovčaninová sú stíhaní za obzvlášť závažný zločin porušovania povinností pri správe cudzieho majetku, podnikateľ Brhel za zločin prijímania úplatku.

Peter Brhel je bratom podnikateľa Jozefa Brhela, ktorý je rovnako obvinený v rámci policajnej akcie Mýtnik. Toho zobral právoplatne do väzby NS SR 1. marca. U neho skonštatoval odvolací súd dôvody útekovej a kolúznej väzby.

Obvinenia všetkých zadržaných sa podľa polície týkajú trestnej činnosti súvisiacej s machináciami pri verejnom obstarávaní a korupciou.

10 debata chyba
Viac na túto tému: #František Imrecze #NAKA #akcia Mýtnik