Policajtke hrozí 15 rokov za spreneveru, prisvojila si 210-tisíc eur

Vyšetrovateľka Úradu inšpekčnej služby podala návrh na podanie obžaloby voči 39-ročnej žene z Bratislavy. Policajtka si údajne počas štyroch rokov ako pokladníčka občianskeho združenia zoskupujúceho aktívnych, ale aj penzionovaných príslušníkov Policajného zboru, prisvojovala peniaze.

11.03.2021 10:29
debata (12)

Podľa zhromaždených dôkazov sa dopustila obzvlášť závažného zločinu sprenevery. Žena mala spôsobiť škodu vo výške takmer 210-tisíc eur. V tlačovej správe o tom informovala Petra Friese z tlačového odboru ministra vnútra.

Vyšetrovateľka začala trestné stíhanie vo februári minulého roku. V rámci vyšetrovania sa podarilo preukázať celkovo 89 neoprávnených prevodov a platieb so spreneverenými finančnými prostriedkami.

„Okrem týchto dôkazov obsahuje viac ako 5 400 stranový vyšetrovací spis ďalších 46 dôkazov. Medzi nimi aj takmer 30 výsluchov osôb v rôznom procesnom postavení a sedem znaleckých posudkov z rôznych odborov,“ uviedla Friese.

Spis sa už spolu s návrhom na podanie obžaloby nachádza u príslušného prokurátora. Obvinenej v prípade preukázania viny hrozí väzenie na desať až 15 rokov.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #sprenevera #polícia SR