UNB rieši chaos s očkovaním, na vakcínu čakali desiatky ľudí

Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) rieši chaos, ktorý vznikol doobeda v piatok pred Nemocnicou v Ružinove. Nahromadili sa tu desiatky osôb, ktoré čakali na očkovanie proti koronavírusu. Ako potvrdila hovorkyňa najväčšej slovenskej nemocnice, problémom sa zaoberajú.

12.03.2021 12:44
očkovanie vakcinačné centrum Foto: ,
Ľudia čakajú pred vakcinačným centrom v onkologickom ústave sv. Alžbety v Bratislave.
debata (18)

„Čo sa týka očkovacieho centra v Nemocnici Ružinov je pravda, že v istú hodinu sa začali tvoriť rady na jednom mieste, bolo viac ľudí, ktorí čakali na očkovanie. Samozrejme, tento problém sme okamžite začali riešiť. Naši pracovníci situáciu koordinujú a s ľuďmi, ktorí čakajú na očkovanie komunikujú,“ uviedla.

Tento problém však podľa jej slov nevznikol na strane UNB. Snahou nemocnice je podľa slov Kliskej urobiť očkovanie efektívnym. Preto v Nemocnici Ružinov otvorili už ôsmu očkovaciu ambulanciu.

Povedala tiež, že jedným z dôvodov piatkovej situácie je to, že ľudia chodia niekedy na očkovací termín aj s hodinovým predstihom. Pripomenula, že presný čas im vygeneruje systém. „Ďalší problém nastal v tom, že systém online registrácie vygeneroval rovnaký čas piatim rôznym ľuďom,“ dodala Kliská.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #Univerzitná nemocnica Bratislava #koronavírus #Covid-19