Podnikateľ Norbert Bödör zostáva vo väzbe

Nitriansky podnikateľ Norbert Bödör, ktorý je vo väzbe už takmer desať mesiacov, v nej zostane aj ďalší štvrťrok. Rozhodol o tom Špecializovaný trestný súd v Banskej Bystrici.

15.03.2021 12:34 , aktualizované: 15:04
Norbert Bödör, súd, Banská Bystrica Foto: ,
Norberta Bödöra priviezli na súd v Banskej Bystrici.
debata (3)

Rovnako dopadli Bödörovi spoluobvinení v kauze Dobytkár – Peter Kuba a Ľubomír Partika. Naopak, Milana Koprivu prepustil sudca na slobodu. Keďže obidve strany podali sťažnosť, rozhodnutie nie je právoplatné.

VIDEO: Bödörov obhajca Marek Para

Video

Muži, ktorých zadržala NAKA vlani začiatkom júla, čelia obvineniu z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti, pričom výška úplatkov dosiahla zhruba 10,5 milióna eur. O ich väzbe začal banskobystrický súd rozhodovať ešte minulý týždeň v piatok. Výsluchy trvali do neskorého popoludnia, potom ich sudca prerušil a rozhodnutie odložil na pondelok jedenástu hodinu. Verdikt nakoniec padol krátko pred dvanástou. „Sudca pre prípravné konanie sčasti vyhovel návrhu prokuratúry s tým, že väzbu predĺžil do 1. júla a jedného z obvinených prepustil na slobodu,“ uviedol Adrián Kucek, jeden z troch advokátov obvineného Bödöra. Objasnil, že prokurátor pôvodne žiadal obvineným predĺžiť väzbu až do 1. novembra tohto roka. Preto prokurátor, ale aj obhajcovia, podali sťažnosť, o ktorej bude rozhodovať Najvyšší súd.

Bödöra zastupuje aj Marek Para, ktorý vysvetlil, že prepusteným zo štvorice obvinených je Milan Kopriva. „Môj klient prijal verdikt súdu racionálne. Vzhľadom na určité postupy prokuratúry, ktoré namietame, sme takéto rozhodnutie očakávali,“ povedal Para s tým, že ich argumentácia smeruje voči nezákonne či nesprávne určenému sudcovi, ktorý túto vec pojednával. „Zároveň proti tomu, aby si prokurátor vytváral akési háčiky alebo záložné procesy, ktoré potom použije. V prípade, že pominú dôvody väzby, tak sa tvári, že sú vytvorené v inej trestnej veci, čo nesmie robiť,“ doplnil advokát.

VIDEO: Norberta Bödöra priviezli na súd.

Video
3 debata chyba
Viac na túto tému: #Norbert Bödör #Dobytkár