Prokurátor doručil ministerke návrh na podanie dovolania v prípade väzby Haščáka

Úrad špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) požiadal Ministerstvo spravodlivosti (MS) SR o podanie dovolania v prípade finančníka Jaroslava Haščáka. Toho Najvyšší súd (NS) SR na začiatku januára prepustil z väzby na slobodu. Potvrdil to hovorca rezortu spravodlivosti Peter Bubla.

17.03.2021 16:04
sud, kuciak, hascak Foto: ,
Jaroslav Haščák na archívnej snímke.
debata (18)

„Môžeme potvrdiť, že nám v uvedenej veci bol doručený návrh na podanie dovolania. Ide skutočne o rozsiahly podnet, s ktorým sa potrebujeme oboznámiť. Po preštudovaní podnetu a spisovného materiálu ministerka spravodlivosti následne rozhodne o prípadnom podaní opravného prostriedku vo veci,“ dodal Bubla.

„Prokuratúra potvrdzuje, že podala podnet na podanie dovolania ministerke spravodlivosti SR Márii Kolíkovej,“ uviedla TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová.

Obvineného spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka a Danu H. prepustil NS SR na slobodu 7. januára. Odvolací súd skonštatoval, že existencia väzobných dôvodov u nich nie je daná. Zrušil tak decembrové rozhodnutie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, ktorý ich do väzby zobral z dôvodu obavy z kolúzneho správania.

Haščáka policajný vyšetrovateľ obvinil z korupcie a legalizácie príjmu z trestnej činnosti. Následne sa vzdal všetkých výkonných funkcií v Pente, obvinenia odmietal a mieni sa brániť. Polícia vzniesla obvinenia, ktoré majú súvisieť s kauzou Gorila, celkovo voči trom osobám. V bratislavskom Digital Parku, kde sídli Penta, zasahovali ozbrojení policajti 1. decembra.

18 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Haščák #ÚŠP