Zmätok spôsobili pomiešané sms o očkovaní

Mnohí zaregistrovaní ľudia, ktorí sa majú ísť očkovať v Prešovskom kraji tento víkend, dostali nesprávne SMS od Národného centra zdravotníckych informácií (NCZI).

19.03.2021 15:23
debata (3)

Prešovský samosprávny kraj preto vyzýva ľudí, aby prišli na očkovanie do mesta, do ktorého sa zaregistrovali. V potvrdzujúcich SMS správach od NCZI sú nesprávne uvedené adresy očkovacieho miesta, prípadne chýba alebo je zdvojený čas očkovania.

„Vzniknutá situácia nás veľmi mrzí. Hneď, ako sme sa o tejto situácii dozvedeli, kontaktovali sme NCZI, aby čo najskôr vykonalo nápravu. Zaregistrovaných, ktorým prišla takáto zmätočná SMS, bude opätovne kontaktovať NCZI s korektnými údajmi,“ uviedol vedúci odboru zdravotníctva Jozef Tekáč.

Prešovská župa má na tento víkend zakontrahovaných 5 025 vakcín od ministerstva zdravotníctva. Konkrétne pre Prešov 3 225 vakcín, pre Poprad a Humenné po 900 vakcín. V Prešove (Športová hala Hotelovej akadémie na Okružnej 18) bude očkovať osem tímov v sobotu a nedeľu, v Poprade (telocvičňa SOŠ technickej na Kukučínovej 12) a Humennom (telocvičňa Obchodnej akadémie na Komenského 1) po päť očkovacích tímov len v sobotu.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov #očkovanie #koronavírus #Covid-19