Polícia našla v kamióne novozámockej firmy desať migrantov

Hliadka Oddelenia cudzineckej polície Policajného zboru Nové Zámky preverovala vo štvrtok hlásenie, že sa v kamióne novozámockej firmy nachádzajú desiati migranti. Po príchode na miesto policajti zistili, že v kamióne sa nachádzajú siedmi štátni príslušníci Afganistanu, dvaja štátni príslušníci Indie a jeden Pakistanu, celkovo osem dospelých a dve deti.

19.03.2021 16:49
debata (12)

„Deviati cudzinci, s výnimkou Inda, boli žiadateľmi o udelenie azylu na území Rumunska. Štátnemu príslušníkovi Indie bolo vydané rozhodnutie o administratívnom vyhostení so zákazom vstupu na územie Slovenskej republiky aj na územie všetkých členských štátov na jeden rok,“ informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

Piati štátni príslušníci Afganistanu, štátny príslušník Pakistanu a štátny príslušník Indie boli s cieľom návratu v rámci Dublinského dohovoru zaistení a umiestnení v zariadení pre cudzincov v Medveďove. Dvaja maloletí cudzinci boli odovzdaní pracovníkom oddelenia sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately úradu práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorí zabezpečili ich umiestnenie v detskom domove.

Všetci cudzinci boli podrobení vyšetreniu na ochorenie COVID-19, výsledok bol u všetkých negatívny. Podľa ich vyjadrení do kamióna nastúpili za pomoci prevádzača na parkovisku v Rumunsku. Z domovských krajín vycestovali pre zlé životné podmienky a občiansku vojnu.

12 debata chyba
Viac na túto tému: #migranti