Matovič a Remišová hrajú vabank so Slovenskom. Prehráme všetci?

Spraviť zo štvorkoalície len „trojzáprah“ bez SaS je lákavé riešenie. Krehká väčšina v parlamente ale nedáva nádej na stabilnú vládu, ktorá prinesie sľubované zmeny.

20.03.2021 06:00
debata (151)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Premiér Igor Matovič (OĽaNO) sa nevie dočkať odchodu Richarda Sulíka (SaS) z koalície. Pomáha mu Veronika Remišová (Za ľudí)?

„Ona lavíruje a nie je razantná aj preto, lebo s premiérom môže rokovať v zákulisí,“ povedal v podcaste Počúvajte Pravdu Marián Repa. Je presvedčený o odchode liberálov zo štvorkoalície, čo podľa neho dáva priestor na rekonštrukciu vlá­dy.

„Remišová stavila na jednu kartu, lebo sa jej rozpadáva strana. Chce zostať vo vláde,“ doplnil komentátor Repa. Následne dal otáznik nad počtom poslancov, ktorí by boli ochotní novú trojkoalíciu podporovať.

V podcaste sa spýtal, či by Igor Matovič (OĽaNO) ako šéf najsilnejšieho politického hnutia, požiadal o hlasy odídencov z extrémnej ĽSNS.

„Trojkoalícia by ale dlho nebola bez konfliktov, a kríza by sa opakovala,“ dodal komentátor denníka Pravda Marián Repa. Ak podľa neho Matovič pripustí stratu ústavnej väčšiny, potvrdí, že nevie narábať s mocou.

„Z politiky sa vytratili lídri, pre ktorých dohoda a konsenzus nie sú neznáme pojmy,“ zdôraznil v podcaste Repa.

151 debata chyba
Viac na túto tému: #Počúvajte Pravdu