Fico v Ide o pravdu: Matovič bojuje o vplyv v SIS. Vedel, že Pčolinského zadržia

„Ak Sulík prijme Matovičove podmienky, spácha rituálnu samovraždu,“ povedal v relácii Ide o pravdu Robert Fico, predseda strany Smer. Súčasnej vláde predpovedá chaos a nestabilitu, premiéra Igora Matoviča (OĽaNO) označil „za blázna, ktorý nevie riadiť štát“. Ale podľa Fica je veľmi dobrý v tom, ako robiť zle a ako sa pomstiť.

22.03.2021 16:25
debata (217)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Roberta Fica v relácii Ide o pravdu.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Opozičná strana Smer si v nasledujúcich voľbách trúfa na dvojciferný výsledok. „Prežili sme klinickú smrť, ale cítime, že podpora voličov rastie,“ povedal v relácii Ide o pravdu predseda strany Smer Robert Fico.

V súvislosti s koaličnou krízou spochybnil schopnosť kabinetu riadiť štát: „Vláda je odsúdená na konflikt, pretože všetci sa nenávidia, a sú tam nevzdelaní ľudia“.

Potvrdil, že Smer žiada od ústavného súdu posúdenie zákonnosti predĺženia núdzové stavu, o čom rozhodla vláda minulý týždeň. Podanie na ústavný súd podpísali všetci poslanci klubu Smer, a tiež nezaradení Filip Kuffa a Tomáš Taraba.

Koalícia si podľa šéfa Smeru dobrovoľne neskráti volebné obdobie, preto vidí riešenie v referende o predčasných voľbách.

„Chceme silný mandát, ktorý získame vo voľbách a nie na ulici,“ zdôraznil Fico, pričom odmietol organizovať protestné zhromaždenia. Petícia na vypísanie referenda o predčasných voľbách má podľa neho už 350 tisíc podpisov.

V relácii sa dozviete, či sa Robert Fico chystá na rozhovor k prezidentke Zuzane Čaputovej. A ktorého ministra nazval „trpákom“. Líder Smeru odpovedal aj na otázku, či sa už zaregistroval na očkovanie proti ochoreniu na COVID-19, keďže od soboty tak môžu urobiť aj ľudia starší ako 55 rokov.

217 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Ide o pravdu #Vladimír Pčolinský