Aký post vo vláde pre Matoviča? Naď: Presviedčali sme ho, aby zostal

Chceme, aby Igor Matovič bol vo vláde, hovorí o postoji predstaviteľov OĽaNO Jaroslav Naď. Veľmi intenzívne sme ho presviedčali, aby vo vláde zostaluviedol. Pre hnutie je podľa neho "mimoriadne dôležitý".

22.03.2021 17:34 , aktualizované: 23.03.2021 07:39
debata (282)

VIDEO: Naď o kresle, ktoré by malo byť vo vláde pre Matoviča.

Video

„Poznám Igora Matoviča veľmi dobre, z rôznych pozícií a polôh, a môžem povedať, že ho nepovažujem v žiadnom prípade za zlého manažéra a neviem čo všetko o ňom povedal pán Sulík,“ uviedol Naď a hoci nie je uzavreté, aký post by vo vláde Matovič zastával, on osobne ho vidí na rôznych pozíciách. Napríklad takých, ktoré sa týkajú boja s korupciou alebo transparentnosťou v krajine.

Minister životného prostredia Ján Budaj v pondelok večer na TA3 uviedol, že Igor Matovič by chcel byť vo vláde vicepremiérom pre boj proti korupcii. Podľa Budaja to už tlmočil predsedovi parlamentu a šéfovi hnutia Sme rodina Borisovi Kollárovi.

Naď tvrdí, že šéf SaS Richard Sulík musel očakávať, že príde požiadavka, aby Matovič zostal v exekutíve. „Samozrejme, že to SaSka čakala,“ uviedol Naď. Zdôvodnil to tým, že Jana Bittó Cigániková ako aj šéfka klubu poslancov SaS Anna Zemanová sa v televíznych debatách ešte pred tlačovou besedou OĽaNO vyjadrili, že Matovič môže byť ministrom. „Len oni si mysleli, že Matovič je priviazaný k stoličke a že neustúpi zo svojej pozície… ups, a ustúpil, ale Sulíkovi sa z jeho pozície nechce ísť,“ hovorí Naď. Je presvedčený, že strana SaS sa nechce dohodnúť.

VIDEO: Matovič: Vzdám sa postu premiéra, ak budú splnené tieto požiadavky.

Video
282 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #Igor Matovič