Maďarské strany oznámili spoločný subjekt Aliancia

Mimoparlamentné maďarské strany SMK-MKP, Most-Híd a Összefogás-Spolupatričnosť sa dohodli. Vznikne ich nový spoločný politický subjekt Aliancia - Szövetség. Zástupcovia strán o tom informovali v utorok na tlačovej konferencii.

23.03.2021 14:42
aliancia Sólymos Foto: ,
Na snímke sprava predseda strany SMK Krisztián Forró, predseda strany Most-Híd László Sólymos a predseda Spolupatričnosti Szabolcs Mózes 23. marca 2021.
debata (11)

Vznik Aliancie považuje predseda Mostu-Híd László Sólymos za dobrú správu pre celé Slovensko. Cieľom maďarských predstaviteľov je vybudovanie silnej a stabilnej strany, ktorá bude chrániť demokratické princípy, vytvárať podmienky pre rast malých a stredných podnikateľov, zasadzovať sa o rovnosť ľudí a regiónov Slovenska. Sólymos deklaruje, že strana sa „nikdy nebude zahrávať so zahraničnopoli­tickou orientáciou Slovenska“.

„Vládou zabudnuté južné a východné regióny potrebujú politickú reprezentáciu, ktorá im rozumie, ktorá bude bojovať za dostavbu infraštruktúry, za nové nemocnice, za zachovanie školskej siete, ktorá bude bojovať za lepšie podmienky pre malých a stredných podnikateľov a farmárov,“ vyhlásil Sólymos.

11 debata chyba
Viac na túto tému: #Most-Híd #SMK-MKP #Aliancia - Szövetség