Národna rada má o podpredsedu menej, odchádza Laurenčík

Z funkcie podpredsedu Národnej rady odchádza Milan Laurenčík zo strany SaS. Laurenčík na funkciu rezignoval v nadväznosti na demisiu ministra školstva Branislava Gröhlinga (SaS) a pozastavenie koaličnej zmluvy, ktoré dnes vyhlásil líder liberálov Richard Sulík.

25.03.2021 13:02
laurenčík Foto: ,
Milan Laurenčík (SaS).
debata (20)

„V súčasnej dobe sme svedkami veľmi vypätej atmosféry v celej spoločnosti. Samozrejme, to bolo cítiť aj v parlamentne. Nepríjemné osobné urážky a konflikty medzi poslancami však neposkytujú reprezentatívny obraz našim voličom,“ vyhlásil Laurenčík.

Tak ako som aj počas vedenia schôdze apeloval na poslancov, prajem si aj teraz, aby do budúcna upustili od hádok a venovali sa v prvom rade svojej práci. Väčšiu politickú kultúru ukážeme jedine tak, že začneme sami od seba,“ uviedol odchádzajúci podpredseda NR SR Milan Laurenčík, ktorý bol náhradníkom v parlamente za neuplatňovaný poslanecký mandát Gröhlinga.

Prezidentka Zuzana Čaputová dnes prijala demisiu aj ministra zahraničných vecí Ivana Korčoka (nom. SaS). Predseda liberálov Richard Sulík informoval, že SaS pozastavuje účasť v koalícii dovtedy, kým premiér Igor Matovič (OĽaNO) nepodá demisiu.

20 debata chyba
Viac na túto tému: #NR SR #Milan Laurenčík #koaličná kríza pre Sputnik #SASKA