Vyrieši Matovič krízu trojkoalíciou? Iba dočasne

Prezidentka Zuzana Čaputová bola voči premiérovi ostrejšia ako jej predchodca Michal Kováč. Ale na výzvu k demisii nemusí dostať odpoveď.

27.03.2021 06:00
debata (101)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Predseda vlády Igor Matovič (OĽaNO) dosiahol čo chcel. Richard Sulík (SaS) je preč. „Premiér ale nesedí doma. Hľadá podporu pre vládu v trojkoalícii,“ povedal v podcaste Počúvajte pravdu Marián Repa.

Podľa neho sa snahy Matoviča orientujú na jediný cieľ: získať čo najviac podporných hlasov z tábora strany Za ľudí a z partie nezaradených poslancov pre nový projekt trojkoaličnej vlády. Osud zoskupenia na pôdoryse hnutia OĽaNO, Sme rodina a „zvyšku“ strany Za ľudí však nevidí optimisticky.

„Ak takúto kombináciu podporia aj nezaradení poslanci okolo Tomáša Tarabu, nebude to na dlhší čas. Konflikty sa vrátia,“ konštatoval komentátor v podcaste. Ako dodal, nie je to jednoduchá situácia pre líderku Za ľudí Veroniku Remišovú.

V zložitej situácii sa ocitne aj hlava štátu Zuzana Čaputová, ktorá nemusí dostať odpoveď na výzvu k demisii Matoviča. „Kríza sa napokon skončí ako fraška,“ konštatoval Repa.

Ako uviedol komentátor denníka Pravda: „najčistejším riešením sú predčasné voľby, a priznanie premiéra Matoviča, že nevie vládnuť.

101 debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Počúvajte Pravdu