Ak prezidentka vymenuje Matoviča za ministra financií, Smer napíše ministrom EÚ

Ak prezidentka Zuzana Čaputová vymenuje Igora Matoviča za ministra financií, Smer sa obráti listom na ministrov financií členských krajín EÚ, osobitne na ministrov krajín eurozóny.

30.03.2021 17:42
Smer Foto: ,
Strana Smer počas tlačovej besedy.
debata (350)

Smer tvrdí, že Matovič nemôže byť ministrom z „vážnych etických, morálnych a právnych dôvodov“. Ešte v pondelok vyzvala strana prezidentku, aby zvážila vymenovanie Matoviča.

Ak Čaputová vymenuje Matoviča za ministra, zabezpečuje tým podľa šéfa Smeru Roberta Fica ďalší chaos a nestabilitu v krajine. Hrozí tiež podľa neho medzinárodná blamáž. Skonštatoval, že Smer chce v liste informovať ministrov o tom, že Matovič bol usvedčený z plagiátorstva a neprejavil žiadnu ľútosť. Upozorniť tiež chcú na to, ako v minulosti skryl účtovníctvo svojej firmy.

Prezidentka v utorok poverila zostavením novej vlády Eduarda Hegera (OĽANO). Urobila tak po tom, ako prijala demisiu doterajšieho premiéra Igora Matoviča (OĽANO) a tým aj celej vlády.

VIDEO: Podľa Smeru bude aj po odchode Matoviča z postu premiéra pokračovať chaos. (29.3.2021)

Video

K rekonštrukcii kabinetu dochádza po vládnej kríze, ktorú vyvolal nákup vakcíny Sputnik V. Napätie bolo v koalícii dlhodobo. Strany SaS a Za ľudí vyzývali na rekonštrukciu vlády a výmenu premiéra. Na demisiu ho vyzvala aj prezidentka.

Matovič v nedeľu informoval, že pre vyriešenie koaličnej krízy sa na poste premiéra vymení s ministrom financií Hegerom. Ustúpil aj od požiadaviek voči partnerom. Hegera ako designovaného premiéra prijali aj koaliční partneri.

350 debata chyba
Viac na túto tému: #Robert Fico #Smer #Igor Matovič #Zuzana Čaputová