Miroslav Kollár v Ide o pravdu: Ani Kissinger by nezvládol Matoviča

Prezidentka Zuzana Čaputová dostala návrh novej vlády. Vymenuje Igora Matoviča (OĽaNO) za ministra financií? „Nie je odborník, a je to hanba. Ale pre pokoj v krajine by ho mala vymenovať,“povedal poslanec Miroslav Kollár (kandidoval Za ľudí, teraz nezaradený) v relácii Ide o pravdu. Potvrdil, že trojkoalícia ako riešenie krízy bola reálna. „Niektorí si už obzerali budúce kancelárie,“ dodal.

30.03.2021 20:30
debata (129)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Miroslava Kollára.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Koalícia sa chystá na nový reštart po viac ako mesačnej kríze. Iba hodiny nás delia od vymenovania nového premiéra a členov vlády.

„Bol to spor osobný a nie politický. Keďže osoby zostávajú, zostáva aj riziko ďalšieho konfliktu,“ povedal v relácii Ide o pravdu nezaradený poslanec Miroslav Kollár a primátor mesta Hlohovec.

Vyslovil počudovanie na tým, že expremiér Igor Matovič (OĽaNO) by mal zostať členom vlády. „Aj Robert Fico keď odišiel, tak odišiel,“ podčiarkol Kollár.

Osud rekonštruovaného kabinetu bude podľa neho v rukách nového predsedu vlády, ktorým sa pravdepodobne stane Eduard Heger (OĽaNO).

„Musí byť autonómny, nemôže vykonávať pokyny Matoviča,“ upozornil nezaradený poslanec.

Za nenormálne v demokratickej krajine označil celý rad demisií ministrov, ktorých odchod žiadal expremiér. „Toto nemá s normálnou politikou nič spoločné,“ podotkol Miroslav Kollár.

V relácii potvrdil, že podporí programové vyhlásenie vlády, a zákony, ktoré „budú mať hlavu a pätu“. Rovnako ohlásil aj zotrvanie v politike, pričom priznal komunikáciu s mimovládnym Progresívnym Slovenskom a stranou Spolu.

129 debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Kollár #Ide o pravdu