Bývalá podpredsedníčka Najvyššieho súdu Jarmila Urbancová bude stíhaná na slobode

Bývalá podpredsedníčka Najvyššieho súdu (NS) SR Jarmila Urbancová bude stíhaná na slobode. Potvrdil to NS SR, ktorý jej však rozšíril okruh obmedzení a povinností uložených sudcom pre prípravné konanie. Informovala o tom hovorkyňa NS SR Alexandra Važanová.

31.03.2021 12:49
Jarmila Urbancová Foto:
Bývalá podpredsedníčka Najvyššieho súdu Jarmila Urbancová
debata (4)

„Senát 5T Najvyššieho súdu na dnešnom neverejnom zasadnutí zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS), pracovisko Pezinok, z 3. marca 2021. Najvyšší súd rovnako ako súd prvého stupňa rozhodol o prepustení Jarmily U. z väzby na slobodu s tým, že jej, za ponechania dohľadu probačného a mediačného úradníka, ako aj kontroly technickými prostriedkami na určenie polohy, rozšíril okruh obmedzení a povinností uložených sudcom pre prípravné konanie,“ priblížila Važanová.

Bývalú podpredsedníčku NS SR Jarmilu Urbancovú, podnikateľa a konkurzného advokáta Zoroslava Kollára a expredsedu Okresného súdu Bratislava III Davida Lindtnera zadržala Národná kriminálna agentúra v rámci minuloročnej policajnej akcie Víchrica.

Dôvodom väzobného stíhania trojice obvinenej z prijímania úplatku, prípadne zo zločinu zasahovania do nezávislosti súdu, bola obava z možného ovplyvňovania svedkov. NS SR koncom marca rozhodol, že Zoroslav Kollár bude naďalej stíhaný väzobne.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Najvyšší súd #Jarmila Urbancová