Po lekároch dostanú odmeny za prvú líniu aj záchranári

Po zamestnancoch pôsobiacich na nemocničných COVID oddeleniach dostanú mesačný príplatok aj záchranári za prácu v prvej línii. Na odmeny každý mesiac pôjdu celkovo dva milióny eur. Odmenení budú lekári, záchranári a vodiči záchraniek.

31.03.2021 16:27
sanitka Foto:
Záchranári počas zásahu pri úniku nebezpečnej látky z chladiarenského zariadenia, ku ktorému došlo v pondelok 8. februára 2021 v priestoroch reštaurácie Magnoli v Kapitulskej ulici v Banskej Bystrici.
debata (3)

„Mesačný príplatok pre člena posádky záchrannej zdravotnej služby pocítia na výplatnej páske „v čistom“ v hodnote 350 eur, ktoré uvidia v najbližšej výplate,“ uviedla hovorkyňa reozrtu zdravotníctva Zuzana Eliášová.

Dodala, že príplatok sa bude vyplácať za obdobie od 1. marca až do času, kedy počet hospitalizovaných s ochorením COVID-19 neklesne pod 1000 pacientov.

O tom, že aj pracovníci záchranných zdravotných služieb pracujúci v prvej línii si zaslúžia odmeny, rovnako ako pracovníci nemocničných COVID oddelení, informoval ešte začiatkom roka aj prezident Asociácie záchrannej zdravotnej služby (AZZS) SR Matej Polák, ktorý zaslal otvorený list dosluhujúcemu premiérovi Igorovi Matovičovi (OĽANO).

K požiadavke o prehodnotenie odmeňovania určeného pre zdravotníkov pracujúcich v prvej línii v boji s ochorením COVID-19 sa pridala aj Slovenská komora zdravotníckych záchranárov (SKZZ).

3 debata chyba
Viac na túto tému: #zdravotníci #rýchla zdravotná pomoc #koronavírus #prvá linia