Štyria zo šiestich ministrov, ktorí podali demisiu, sa vrátili. Čo ich čaká?

V marci podalo samostatne demisiu šesť ministrov. Štyria sa vrátili do vlády Eduarda Hegera (OĽaNO). Aké úlohy však teraz stoja pred štyrmi, ktorí sa do vlády vrátili?

05.04.2021 06:51
debata (93)

VIDEO: Ministri Hegerovej vlády idú peši do práce.

Video

Richard Sulík (SaS), minister hospodárstva sa pravdepodobne opäť pokúsi presadiť odškodňovanie firiem. Očakávať sa dá, že riešiť bude i postupné otváranie ekonomiky, ale aj ďalšie opatrenia z druhého protibyrokratického kilečka. Zabúdať netreba i na spustenie tretieho bloku Mochoviec.

Ivan Korčok (nom. SaS), minister zahraničných vecí musí upokojiť niektorých zahraničných partnerov, ktorí sa aj v súvislosti s nákupom vakcíny Sputnik V pýtali, čo sa na Slovensku deje. Korčokovo ministerstvo bude tiež musieť pomôcť premiérovi Eduardovi Hegerovi, aby čo najrýchlejšie vkĺzol do role účastníka summitov Európskej únie.

Branislav Gröhling (SaS), šéf rezortu školstva maturity už zrušil, zatiaľ by sa však mali konať prijímačky na stredné školy. Musí sa postaviť vysokoškolským reprezentáciám, ktoré si pohneval novelou vysokoškolského zákona. Pri príprave ich obišiel a nedokázal návrh zákona ani len vysvetliť.

Mária Kolíková (Za ľudí), ministerka spravodlivosti sa bude musieť sústrediť na záchranu reformy súdnych obvodov, ktorú v predstavenej podobe odmieta takmer celý sudcovský, advokátsky a prokurátorský stav. Chystá reformu Zboru väzenskej a justičnej stráže, obnovu väzníc či debaty o zmene kolúznej väzby.

VIDEO: Sociológ Vašečka v Ide o pravdu: Krajina je po bitke. Heger by mal využiť šancu, ktorú dostal.

Video
93 debata chyba
Viac na túto tému: #Hegerova vláda