Na očkovanie sa môžu od soboty hlásiť ľudia od 45 rokov

Od sobotného popoludnia sa na Slovensku rozširuje okruh ľudí, ktorí sa môžu prihlásiť do čakárne na očkovanie proti covidu.

10.04.2021 13:39
Očkovanie / Koronavírus / Covid / Foto:
debata (193)

Požiadať o vakcínu už môžu ľudia od 45 rokov. Informovala o tom hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. Pre osoby v tejto vekovej kategórii je vyhradená vakcína od spoločnosti AstraZeneca. Osoby staršie ako 60 rokov sa na Slovensku očkujú vakcínou od spoločnosti Moderna a Pfizer/BionNTech.

Video: O dobrú náladu pri očkovaní proti covidu sa starajú i Clowndoctors z o.z. Červený nos.

Video

Záujemcovia o očkovanie od 45 do 60 rokov budú mať už v nedeľu (11. 4.) možnosť dať sa zaočkovať v niektorých vakcinačných centrách. „V závislosti od voľných kapacít môžu dostať pozvánku na očkovanie s možnosťou na nedeľu tí, ktorí sa zaregistrujú v sobotu do 19.00 h. Naďalej však platí, že nerozhoduje rýchlosť registrácie, ale výlučne vek zaregistrovaných záujemcov a dostupné kapacity v nimi zvolených očkovacích centrách,“ uviedla Eliášová.

Voľné kapacity pre túto kategóriu sú v očkovacích centrách v Dolnooravskej nemocnici v Dolnom Kubíne, Strednej odbornej škole informačných technológií v Košiciach, Veľkokapacitnom očkovacom centre na Spojenej škole v Nitre, Poliklinike MarMedico v Novom Meste nad Váhom, Športovej hale Hotelovej akadémie v Prešove a vo veľkokapacitných očkovacích centrách v Skalici a Žiare nad Hronom.

Ministerstvo zdravotníctva v spolupráci s partnermi zároveň otvára nové očkovacie centrá. Už v sobotu sa môžu záujemcovia cez stránku korona.gov.sk prihlásiť na očkovanie aj do nových centier v Revúcej, Veľkom Krtíši a Starej Ľubovni. Centrum v Revúcej je už otvorené, v Starej Ľubovni sa otvára 13. apríla a 15. apríla vo Veľkom Krtíši.

Na Slovensku sa do soboty aplikovalo 1 116 286 očko­vacích látok, prvú dávku vakcíny dostalo 829 688 ľudí, druhú dávku 286 598 osôb.

193 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie proti covidu