Slosiarik v Ide o pravdu: Kto je tu premiér? Heger ustupuje Matovičovi

Kauza okolo ruskej vakcíny Sputnik V sa politicky zneužíva. „Je otázkou času, kedy sa opäť rozhorí koaličný konflikt,“ povedal v relácii Ide o pravdu sociológ Martin Slosiarik. Predpovedá vznik novej politickej strany, ktorá bude pre voličov nositeľom skúsenosti a odbornosti pri riadení štátu.

13.04.2021 21:00
debata (77)

VIDEO: Pozrite si debatu Márie Hlucháňovej a Martina Slosiarika v relácii Ide o pravdu.

Video
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Nová vláda s novým premiérom Eduardom Hegerom (OĽaNO) vyvoláva u voličov zmätené pocity. Pandémiu komunikuje expremiér a minister financií Igor Matovič (OĽaNO), premiér a minister zdravotníctva sú v úzadí.

„Nie je jasné, kto je tu premiér a líder. Matovič alebo Heger?,“ povedal v relácií Ide o pravdu sociológ Martin Slosiarik, riaditeľ agentúry Focus. Nevylúčil sklamanie voličov, ktorí môžu nedávnu rekonštrukciu vlády začať vnímať ako divadlo pre verejnosť.

Upozornil, že s krízou, ktorú vyvolala situácia okolo ruskej vakcíny Sputnik, sa koalícia stále nevyrovnala. „Je tam skrytý konflikt, a ten sa rozhorí. Nevyrieši ho rekonštrukcia kabinetu, bude to bližšie k predčasným voľbám,“ uviedol Slosiarik.

Nevylúčil vznik novej politickej strany, ktorá by bola alternatívou pre sklamaných voličov koalície. „Bola by orientovaná napravo od stredu s dôrazom na skúsenosť a odbornosť lídrov,“ doplnil sociológ Martin Slosiarik.

V relácii sa dozviete, či komplikovaná situácia v koalícii môže posilniť opozičné strany Smer a Hlas, a či zvyšuje šance mimoparlamentného Progresívneho Slovenska.

77 debata chyba
Viac na túto tému: #Ide o pravdu