Naď: Rusi nás vyzvali prevziať si ďalšiu zásielku Sputnika. Zákaz vychádzania témou v piatok

Slovensko bolo Ruskom vyzvané, aby prevzalo ďalšie očkovacie vakcíny Sputnik V proti ochoreniu COVID-19. Po rokovaní vlády to povedal minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO).

14.04.2021 12:47 , aktualizované: 15:13
ministerstva obrany Jaroslav Naď Foto: ,
Ministerstva obrany Jaroslav Naď.
debata (312)
Video

Ruská strana má podľa jeho slov pre Slovensko ďalšiu zásielku vakcín už pripravenú. K ich prevzatiu však zatiaľ štát pre aktuálnu situáciu súvisiacu s hodnotením vakcíny zo strany Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) zatiaľ nepristúpil.

Naď uviedol, že Ministerstvo obrany určite nebude prvou voľbou pri prípadnom transporte vakcín Sputnik V. Podotkol, že ani pri prvom dovoze pôvodne nemalo zabezpečovať prepravu MO SR. Keďže však letka Ministerstva vnútra SR nedokázala včas zabezpečiť transport vakcín na Slovensko, napokon ich doviezlo armádne lietadlo. „Určite nebudeme prvou voľbou, ani vtedy sme neboli a verím že iná voľba zvíťazí,“ dodal minister obrany.

Michaľany Vakcína Sputnik Šarža Kontrola Čítajte viac Zmätky s vakcínami pokračujú. Aký Sputnik máme v skladoch?

Zákaz vychádzania v piatok

Naď takisto uviedol, že o zmenách v zákaze vychádzania v súvislosti s avizovaným uvoľňovaním opatrení bude vláda rokovať v piatok, teda len tri dni pred uvoľnením opatrení.

Predmetné uznesenie je podľa premiéra Eduarda Hegera (OĽANO) už v procese prípravy. Nevidí problém v tom, že ho vláda prijme až v piatok, keďže úpravy v zákaze vychádzania budú vychádzať iba z COVID automatu. „Už dnes vieme, čo od pondelka bude platiť, to sa pretaví do uznesenia, a to sa pretaví do vyhlášky,“ vyhlásil.

Opatrenia sa majú uvoľňovať od pondelka 19. apríla. Otvoriť sa majú všetky obchody a služby pod podmienkou dodržania 15 štvorcových metrov na jednu osobu. Bude umožnený pohyb v prírode mimo okresu pod podmienkou testu. Umožnia sa aj bohoslužby, návšteva botanických záhrad, múzeí, otvoria sa knižnice, hotely a penzióny, bez reštaurácií. Bude možné športovať v exteriéri v maximálnom počte šiestich ľudí.

obchodne domy, obchodne centra, koronavírus, rúško, lockdown Čítajte viac Otvoria sa obchody, kostoly či hotely. Matovič opäť zaútočil na ŠÚKL VIDEO: Vicepremiér o Sputniku, ŠÚKL aj o sebe: Slovensko žije lynčom Matoviča
Video
312 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Naď #zákaz vychádzania #Sputnik V