Baťová má dôveru ministra zdravotníctva, situáciu so Sputnikom podľa neho nepokazil ŠÚKL

Riaditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv (ŠÚKL) Zuzana Baťová má dôveru ministra zdravotníctva. "Zatiaľ má moju dôveru," povedal v piatok v Rádiu Expres minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nominant OĽaNO).

16.04.2021 13:49
Zuzana Baťová Foto:
Raditeľka Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv Zuzana Baťová
debata (50)

Nemyslí si, že situáciu s vakcínou Sputnik V, ktorej dodávky žiada ruská strana vrátiť, pokazil ŠÚKL. Lengvarský avizoval, že o ďalšom osude vakcíny plánuje rozhodnúť na budúci týždeň.

Minister financií a vicepremiér Igor Matovič (OĽaNO) vo štvrtok (15. 4.) informoval, že vakcína Sputnik V prešla všetkými testami Biomedicínskeho centra Slovenskej akadémie vied. O stanovisku ŠÚKL v tejto súvislosti hovoril ako o politickom blude a opakovane kritizoval šéfku ŠÚKL Zuzanu Baťovú.

igor matovič Čítajte viac Matovič obhajuje svoje kroky pri Sputniku, vinu hádže na šéfku ŠÚKL

Kritizoval novinárov aj prezidentku SR Zuzanu Čaputovú, ktorú označil za zaujatú. Priznal, že zmluvu k nákupu vakcíny nečítal. Pripustil, že ruská strana žiada vrátiť vakcínu, pretože sme za ňu nezaplatili včas.

Koaličné strany Za ľudí a SaS vyjadrili v piatok ŠÚKL svoju dôveru a podporu. Baťovú podporili i viacerí ľudia prinesením kvetov priamo do sídla ŠÚKL v Bratislave.

čaputová Čítajte viac Matovič o dôvode požiadavky na vrátenie Sputniku klamal. Kolíková potvrdila slová Čaputovej
50 debata chyba
Viac na túto tému: #Štátny ústav pre kontrolu liečiv #Zuzana Baťová