Matovič kráča v Mečiarových stopách. Heger by nemal zatvárať oči

Koalícia podceňuje možné následky návštevy Igora Matoviča (OĽaNO) v Budapešti. Otvorí expremiér už čoskoro dvere radikálom z maďarskej menšiny?

17.04.2021 06:00
debata (245)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Tému celoplošného testovania vymenil expremiér Igor Matovič (OĽaNO) za príbeh s ruskou vakcínou Sputnik V. Nepriateľom už nie je Richard Sulík (SaS), ale šéf diplomacie Ivan Korčok (nominant SaS), a pribudla aj Zuzana Baťová zo Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv.

„Matovič sa nezmení, vie len útočiť,“ povedal Marián Repa v podcaste Počúvajte pravdu. Situáciu má podľa neho v rukách premiér Eduard Heger (OĽaNO), ktorý by mal s Matovičom „urobiť poriadok“.

Repa vyčíta koaličným partnerom ľahostajnosť a nevšímavosť k stretnutiu Matoviča s maďarským premiérom Viktorom Orbánom. „Koalícia len potichu našľapuje okolo Matoviča, ale hrniec môže vykypieť,“ upozornil komentátor denníka Pravda.

Repa nevylučuje napätie, ktoré môže na Slovensku eskalovať otvorením témy tzv. dvojitého občianstva. Je známe, že o uzákonenie tohto statusu sa dlhší čas pokúšajú niektorí predstavitelia maďarskej menšiny žijúcej na Slovensku. V podcaste Marián Repa komentuje aj poslednú roztržku medzi prezidentkou Zuzanou Čaputovou a expremiérom Matovičom kvôli ruskej vakcíne.

„Zdá sa, že Matovičovi nie je cudzia lož ako pracovná metóda,“ dodáva komentátor s odkazom na spôsob vládnutia Vladimíra Mečiara spred niekoľkých rokov. Aký osud predpovedá Marián Repa poslaneckému klubu OĽaNO a tiež koalícii? Vypočujte si podcast Počúvajte pravdu.

245 debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Počúvajte Pravdu