Výpoveďou svedkov a znalca pokračoval proces s Františkom Dorom a spol.

Výpoveďou troch svedkov a následne aj jedného znalca pokračovalo v pondelok pred senátom Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku pojednávanie so starostom Dolného Chotára Františkom Dorom a spol., ktorí čelia obžalobe z viacerých vrážd a inej trestnej činnosti. Proces je naplánovaný aj na utorok. TASR to potvrdil obhajca Ľudovít Štanglovič.

19.04.2021 13:09
debata

Na pondelkové pojednávania sa nechali eskortovať traja zo štyroch obžalovaných. Naposledy pred súdom v marci vypovedal Lehel Horváth, označovaný za hrobára gangu sátorovcov.

František D., jeho syn František Dora mladší, Ladislav A. a Roland Sz. čelia obžalobe z viacerých vrážd, podvodu, drogovej trestnej činnosti, ako aj z členstva v skupine sátorovcov. Vraždy si mal objednávať František Dora, aby umlčal tzv. biele kone. Niektoré svoje obete zastavili pod zámienkou policajnej kontroly. V policajnom prestrojení ich presunuli do priestorov bývalej čárdy, ktorá patrila ďalšiemu členovi skupiny. Obeti dali na ruky putá, niekoľko hodín ju strážili a potom presunuli na miesto s vykopaným hrobom. Tam ju zaškrtili.

Za skutok mali vykonávatelia dostať vtedajšie tri milióny korún. Gang sátorovcov mal mať na svedomí viac ako 80 ľudských životov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Špecializovaný trestný súd #sátorovci #Dolný Chotár #František Dora