Bratislavský kraj doteraz zaočkoval už 41-tisíc ľudí, v nedeľu padol denný rekord

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) zaočkoval doteraz už približne 41-tisíc ľudí. Vo veľkokapacitnom vakcinačnom centre v priestoroch Národného futbalového štadióna (NFŠ) zároveň nedeľu padol denný rekord, keď sa poradilo zaočkovať 3460 obyvateľov. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

19.04.2021 13:52
debata (4)

VIDEO: O dobrú náladu pri očkovaní sa starajú Clowndoctors z o.z. Červený nos.

Video

„Začínali sme s dennou kapacitou 1800, v súčasnosti už atakujeme hranicu 3500 ľudí denne. Ak budeme mať dostatok vakcín, vieme očkovať aj počas pracovných dní a vieme aj rozšíriť priestory, v ktorých očkovanie prebieha,“ poznamenal predseda BSK Juraj Droba.

Bratislavský kraj zároveň navrhol, aby štátny rezervačný systém zrušil vekové obmedzenie, ktoré je aktuálne 40 rokov. Prioritizácia by následne prebiehala podľa diagnóz a veku. Zvýšiť motiváciu a počet zaočkovaných ľudí by mohol aj výber viacerých druhov vakcín.

Veľkokapacitné očkovacie centrum Bratislavského kraja má za sebou už šiesty víkend v priestoroch NFŠ. Za uplynulý víkend (piatok až nedeľa) tam lekári zaočkovali celkovo 8854 ľudí. Očkovalo sa tiež v Poliklinike Karlova Ves, kde vakcínu proti ochoreniu COVID-19 dostalo 492 ľudí.

4 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #koronavírus #Covid-19