Vorobjov priznal, že zastavil prešetrovanie vysokého peňažného vkladu Kováčika

Bývalý policajt Pavol Vorobjov priznal, že zastavil prešetrovanie peňažného vkladu v objeme 204-tisíc eur, ktorý si na účet vložil bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik. Informuje o tom spravodajský portál Aktuality.sk. Podľa stíhaného Pavla Vorobjova vydal príkaz zastaviť preverovanie vtedajší riaditeľ Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorým bol v súčasnosti stíhaný Peter Hraško.

19.04.2021 14:16
Dušan Kováčik Foto: ,
Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik.
debata (19)

Portál pripomína, že keď Kováčik ešte ako špeciálny prokurátor pred štyrmi rokmi vložil na svoj účet 204-tisíc eur, banka to vyhodnotila ako neobvyklú obchodnú operáciu a nahlásila polícii, konkrétne finančnej spravodajskej jednotke. „Elitná policajná zložka mala prípad preveriť a prípadne aj iniciovať vyšetrovanie. Nič také sa však nestalo,” uvádza portál s tým, že zistenia o vysokom peňažnom vklade vtedajšieho špeciálneho prokurátora nikdy neopustili finančné spravodajstvo.

Vorobjov, ktorý v tom čase viedol finančnú spravodajskú jednotku podľa portálu tvrdí, že Kováčika vtedy ani nepoznal, takže on sám nemal dôvod „upratať” hlásenie banky. Pokyn, že informácia o vklade nemá opustiť finančnú spravodajskú jednotku dostal podľa vlastných slov od Petra Hraška. Vorobjov, ktorý je obvinený vo viacerých kauzách a momentálne spolupracuje s políciou podľa portálu príkaz splnil.

19 debata chyba
Viac na túto tému: #Dušan Kováčik #Peter Hraško #Pavol Vorobjov