Miroslav Kollár: Koaličné strany sú ako Smer

To, čo koaličné strany kritizovali v minulom volebnom období, teraz robia. Sľubovali zmenu, ale zostalo len pri sľuboch, komentuje neúspešnú parlamentnú schôdzu Miroslav Kollár (nez.).

21.04.2021 17:43
Miroslav Kollár, Foto: ,
Miroslav Kollár.
debata (62)

Nechceli byť ako Smer, ale konajú rovnako, vyčíta súčasnej koalícii Kollár na sociálnej sieti. V minulom volebnom období vyčítali Smeru, že „nepripustil riadnu diskusiu o návrhoch opozície a všetky ich rad radom odmietal“.

„Sľubovali voličom zmenu, otvorené vládnutie, vyššiu politickú kultúru. Žiaľ, ostalo len pri sľuboch,“ konštatuje na margo stredajšej mimoriadnej parlamentnej schôdze. Tú inicioval Smer a mala sa venovať len pandémii a ochoreniu COVID-19. Teda stavu zdravotníctva, zodpovednosti, opatreniam, dopadom krízy. „Vládna koalícia síce umožnila otvorenie schôdze, ale následne celú vec torpédovala, keď jej poslanci nezahlasovali za program. Schôdza sa tým automaticky skončila,“ vysvetľuje Kollár.

Pripomína, že pandémia si na Slovensku vyžiadala vyše 11 300 obetí. „Tisíce ľudí bojujú s dlhodobými následkami a podlomeným zdravím. Je to mimoriadne vážna a aktuálna téma, ktorá má zásadný dopad na naše zdravotníctvo, sociálne veci, ekonomiku a celkovo chod a fungovanie štátu,“ pokračuje nezaradený poslanec, ktorý ohlásil vstup do mimoparlamentnej strany Spolu.

Ďalej priznáva, že Smer "nepochybne nesie hlavnú vinu za katastrofálny stav nášho zdravotníctva“. A hoci ani Kollár nesúhlasí s mnohými formuláciami v návrhu uznesenia, ktoré Smer predložil, no myslí si, že „parlament je tým priestorom, kde sa má diskutovať o praktických i legislatívnych riešeniach, ktoré pomôžu ľuďom aj ťažko skúšanému zdravotníctvu zmierniť dopady pandémie“.

„Záujem o serióznu diskusiu k tejto téme mali podľa mojich informácií aj viacerí poslanci a poslankyne strán vládnej koalície. Nakoniec však museli opäť ustúpiť ‚záujmu udržania koalície‘,“ upozorňuje Kollár.

Nechceli byť, ako Smer, ale dnes sa správajú rovnako, konštatuje na adresu koaličných poslancov.

„Z pozície sily odmietajú diskutovať a hľadať riešenia naprieč politickým spektrom. Záujem koalície postavili nad záujem Slovenska. My máme inú predstavu politiky. Preto som dnes podporil otvorenie schôdze aj prijatie jej programu,“ dodáva Kollár s tým, že je pripravený pri takýchto vážnych témach diskutovať s koalíciou aj s nefašistickou opozíciou o všetkých návrhoch, ktoré budú v prospech ochrany zdravia našich občanov.

© Autorské práva vyhradené

62 debata chyba
Viac na túto tému: #NR SR #Miroslav Kollár