Očkovanie Naďa Pfizerom vysvetľuje aj Lengvarský: Dokončila sa kampaň

Očkovaním Naďa sa dokončila kampaň z decembra, tvrdí minister zdravotníctva. Prečo Pfizerom? Neviem, ja som to neorganizoval, dodal Lengvarský.

22.04.2021 13:54
debata (83)

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) je zaočkovaný vakcínou, ktorá je určená pre seniorov. Prečo? Len tak mimochodom sa v diskusnej televíznej relácii Naď priznal, že už je zaočkovaný vakcínou Pfizer/BioNTech. Hoci podľa veku by to mala byť AstraZeneca.

„Pán minister Naď bol očkovaný vakcínou od Pfizer/BioNTech, pretože mal byť zaočkovaný v prvej fáze očkovania počas kampane, keď boli očkovaní aj ostatní ministri, ako aj pani prezidentka. No minister obrany mal v tej chvíli pomerne ťažký priebeh COVID-19, tak očkovaný nemohol byť. Očkovaní však boli štátni tajomníci ministerstva a jeho očkovanie len dokončilo kampaň, ktorá sa začala v januári," vysvetlil minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský (nom. OĽaNO).

Lengvarský nevysvetlil, že prečo bol minister obrany očkovaný vakcínou, ktorú prednostne dostávajú seniori. Pritom tejto vakcíny je na Slovensku pomerne málo. „Ja som jeho očkovanie neorganizoval,“ dodal Lengvarský.

VIDEO: Naď sa nechal očkovať Pfizerom v línii vlády, vysvetľoval Heger.

Video

Naopak, Naďov stranícky kolega a šéf Igor Matovič (OĽaNO), hoci podobne ako minister obrany prekonal na prelome rokov ochorenie COVID-19, zaočkovaný nie je.

Zatiaľ sa nedal zaočkovať ani napriek tomu, že Čakáreň na očkovanie je otvorená pre jeho vekovú kategóriu. Momentálne sa môžu do nej prihlásiť štyridsiatnici a expremiér má 47 rokov a zároveň je súčasťou kritickej infraštruktúry štátu. Pre štyridsiatnikov je v súčasnosti vyhradená vakcína AstraZeneca.

„Rozmýšlaľ som nad AstraZenecou, aby som jej urobil reklamu, no potom ako som si uvedomil, že potom, ako ste zo mňa urobili najväčšieho vyvrheľa Slovenska, nebol by som pre vakcínu najlepšou reklamou. Dám sa zaočkovať Sputnikom, AstraZenecou alebo tým čo budem môcť," dodal Matovič.

VIDEO: Čím sa nechá zaočkovať Igor Matovič?

Video
83 debata chyba
Viac na túto tému: #očkovanie #Jaroslav Naď