Za Matoviča hrozil výbuch. Úspech referenda má v rukách Heger

Vyhostiť diplomatov bolo dobré rozhodnutie. „Ruskí agenti mali v Česku aj na Slovensku eldorádo,“ povedal v podcaste komentátor Marián Repa.

24.04.2021 06:00
debata (153)
Podcast si môžete vypočuť aj cez obľúbené aplikácie.

Koalícia odmietla v parlamente diskutovať s opozíciou o zvládnutí pandémie. „Je to téma, o ktorej treba hovoriť,“ komentoval situáciu Marián Repa. Priklonil sa na stranu nezaradeného poslanca Miroslava Kollára, ktorý neúspešnosť mimoriadnej schôdze parlamentu prirovnal k situáciám z minulosti. „Povedal, že koalícia sa správa ako Smer a mal pravdu,“ dodal komentátor denníka Pravda v podcaste.

Podľa Repu je výmena názorov medzi koalíciou a opozíciou dôležitá aj preto, že vláda má nového premiéra aj ministra zdravotníctva. „Slovensko trpí na „kmeňovú neznášanlivosť“ a tí, čo sú pri moci si myslia, že sú tú navždy,“ argumentov v podcaste Počúvajte Pravdu.

Vypočujte si aj analýzu témy vyhostenia ruských diplomatov zo Slovenska, kde Repa porovnáva situáciu v Poľsku, Pobaltí a na Slovensku a v Čechách. Súčasne vyjadril pochvalu práce spravodajských služieb, ktoré dokázali pomenovať osoby, ktoré sa Slovensko rozhodlo vyhostiť.

„SIS a Vojenské spravodajstvo pracujú dobre, bez nich by premiér nerozhodol tak ako to urobil,“ pripomína Repa.

V súvislosti s avizovaným zozbieraním dostatočného počtu podpisov na vyhlásenie referenda o predčasných voľbách stranami Smer a Hlas, Repa upozorňuje na nedávnu výmenu premiéra. „Ešte pred dvomi mesiacmi by som hlasovaniu dával šancu, ale príchodom premiéra Eduarda Hegera som opatrnejší,“ podčiarkol komentátor v podcaste.

Je presvedčený, že úspešnosť hlasovania má v rukách Heger: „ak sa bude správať racionálne a zodpovedne, šance budú klesať“. Vypočujte si názor komentátora Mariána Repu aj na aktivity mimoparlamentného Progresívneho Slovenska, či na rozhodnutie vlády o uvoľňovaní opatrení v súvislosti s pandémiou.

© Autorské práva vyhradené

153 debata chyba
Viac na túto tému: #podcast #Počúvajte Pravdu